De laatste mode trends die je zeker moet weten

In de mode wereld gaat het meer om de trend die er is op dat moment. In het begin van zo een trend is het meestal wennen. Maar binnen korte tijd is het een rage waar haast een ieder aan mee doet. Zo een mode trend word beïnvloed door de heden daagse gebeurtenissen en uitvindingen. Maar wat is nou de laatste mode trend?

Wij merken ook vaak dat de “oude mode” terug komt. Dat zou inderdaad zo gezegd kunnen worden. Maar waar zit het verschil nou in? Het verschil zit meestal in de manier van verwerken. Vroeger werd er echt bont en leer gebruikt en nu gebruikt men kunst bont en kunst leer.

Kinder arbeid en onderbetaalde arbeiders zijn in het dag licht gekomen. Bijna een ieder weet dat de Europese kleding zaken met al de goeie en dure merken in derde wereld landen hun productie bedrijven heeft. Op zo een manier betalen zij minder aan arbeid met dezelfde kwaliteiten en standaarden van de Europese markt. Kinderen worden in heel veel landen gebruikt als werk paarden. Misschien niet bij het vervaardigen van de kleding stukken maar wel bij het vervaardigen van de grondstoffen om de kledingstukken te kunnen maken. De mode wereld heeft hier ook een aanpassing in gebracht. Er word gelet op de werkomgeving van de arbeiders van de leveranciers. Als dit niet mens vriendelijk is word de samenwerking stop gezet.

Kijken wij naar de modellen van de laatste mode trends. Dan zien wij dat men zo zoetjes aan milieu bewust word. De ontwerpers zijn nog niet waar zij moeten zijn op dat gebied. Maar zij zijn wel mooi op weg als zij het zo houden.

Culturele tintjes van meestal de Afrikanen en Indianen zijn terug te vinden in de modellen. De wijde modellen komen van de Kimono’s, de gerafelde mouwen van de Indianen en de prints van de Afrikanen.

De kleuren horen ook bij de trends. Standaard hoofd kleuren behoren niet meer tot de moderne kleuren. Het zijn meestal de gemengde kleuren die een een trend worden. Dan kijken wij bijvoorbeeld even naar de kleuren als turquoise, zalm of perzik. In de zomer zijn er natuurlijk de frisse kleuren die een trend worden en in de winter de koude kleuren.  Een van mijn betere vrienden is een dakdekker den bosch maar houdt enorm veel van mode. Hij is een van bedenkers van dit artikel geweest.

Heel veel mensen beginnen vanwege hun werk ook veel te reizen. Als dat niet het geval is, zijn zij vaak langer over straat omdat zij niet dicht bij huis werken. Er is dan ook comfort nodig in hun kleding. Anders is het oncomfortabel om de lange afstanden af te leggen. De schoenen gaan natuurlijk ook mee met deze trend.

Zo zien wij dat de hedendaagse trend heel veel aanpassingen heeft voor de natuur, de arbeids markt, het milieu en comfort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *